Type: | udbydes under åben uddannelse Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C3012/30212
|
Pointspærring: 30212
|
Obligatoriske forudsætninger: 30001
|
|
Ønskelige forudsætninger: 21211, 23117, 24101, 24102
|
Vejledende placering: 6. semester.
|
Undervisningsform: Øvelseskursus. Praktiske og teoretiske øvelser, fuld tid. Demonstrationer og gruppediskussioner. Mødepligt.
|
Evalueringsform Rapportaflevering
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
Antal studerende: max. 24
|
Bemærkninger: Alternativ forudsætning for 30242 GXP - Good Manufacturing Practice. Ønskelig forudsætning til eksamensprojekter ved Institut for Bioteknologi, indenfor fermenteringsteknologi.
|
Kontaktperson: | Lisbeth Olsson, bygn. 223, tlf. 4525 2677, email lo@ibt.dtu.dk |
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: KSU
|
Kursusmål: At give de studerende færdighed i eksperimentelt bioteknologisk arbejde indenfor fermenteringsteknologi, samt at demonstrere de i teknisk mikrobiologi og fermenteringsteori (30001) behandlede emner eksperimentelt.
|
Kursusindhold: Dyrkning af gær og skimmelsvampe. Anvendelse af rekombinante mikroorganismer. Fermenteringsfysiologi. Batch fermentering, kemostat og dynamiske eksperimenter. Simuleringsøvelse af fermenteringsforløb, samt teoretiske beregninger ud fra eksperimentelle data. Morfologi, beluftning og reologi. Måling af bioprocesser, metabolitter og procesvariabler. Oprensning.
|