Type: | basiskursus, udbydes under åben uddannelse Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C3015
|
Pointspærring: 30783.C3015
|
|
Faglige forudsætninger: 24102,24601/24602/24604
|
Ønskelige forudsætninger: 30221
|
Vejledende placering: Sidst i studiet.
|
Undervisningsform: Øvelser, gruppearbejde og forelæsninger. (Mandage kl. 13.00)
|
Evalueringsform Rapportaflevering
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
Antal studerende: max. 16
|
Bemærkninger: Kurset kan eventuelt tages sammen med et individuelt kursus efter nærmere aftale. Et sådant individuelt kursus kan bestå af en videre uddybning af et mykologisk emne med et bredere bioteknologisk sigte.
|
Kontaktperson: | Birgitte Andersen, bygn. 221, tlf. 4525 2726, email ba@ibt.dtu.dk Ole Filtenborg, bygn. 221, tlf. 4525 2620, email of@ibt.dtu.dk |
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: KSU
|
Kursusmål: At give de studerende et indgående praktisk og teoretisk kendskab til de mest almindelige skimelsvampe i bioteknologien, i miljøet og i levnedsmidler. At sætte de studerende i stand til at udøve styring og kontrol af disse svampe i bioteknologiske processer, i indeklimaet og på levnedsmiddelprodukter.
|
Kursusindhold: Mykologiske arbejdsmetoder: Isolering og identifikation af skimelsvampe fra råvarer, bioteknologiske produkter, levnedsmidler, og indeklima. Undersøgelse af skimmelsvampes økologiske, fysiologiske og toksikologiske egenskaber. På kurset anvendes de mest moderne taksonomiske redskaber så som kemisk og molekylær fingerprintning og computerbaserede identifikationsnøgler.
|