Type: | basiskursus, udbydes under åben uddannelse Sprog: dansk |
|
Tidligere kursus: C3024 og C3022
|
Pointspærring: 30771.C3024
|
|
Faglige forudsætninger: 25111,24101
|
|
Vejledende placering: Midt i studiet.
|
Undervisningsform: Forelæsninger. Udarbejdelse af rapporter i grupper.
|
Evalueringsform Bedømmelse af skriftlig eks. forudsætter godkendelse af obl. rapporter. Skriftlig eksamen
|
Karakter: 13-skala
|
|
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, 30227.
|
Kontaktperson: | Anne Boye Strunge Meyer, bygn. 221, tlf. 4525 2598, email am@ibt.dtu.dk |
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: KSU
|
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med levnedsmidlers fundamentale egenskaber. Herunder at give de studerende en forståelse af det samspil mellem råvare, procesteknologi og lagrings- og distributionsteknologi, som er en nøglefaktor i produktionen af levnedsmidler med en ønskværdig kvalitet. De studerende skal herigennem kvalificeres til at anvende kemiske grund- og ingeniørvidenskaber på problemstillinger ved fremstilling og kvalitetsvurdering af levnedsmidler.
|
Kursusindhold: Levnedsmidlernes hovedkomponenter (kulhydrater, proteiner, lipider og normal flora). Råvarer og råvarekvalitet (cerealier, frugt og grønt, kød, mælk, æg, fisk og skaldyr). Levnedsmiddelbioteknologi (enzymer, starterkulturer). Levnedsmidlers kvalitet (fysiske, kemiske, sensoriske og hygiejniske aspekter). Levnedsmiddelkonservering, levnedsmidlers næringsværdi og kvalitetsstyring.
|