DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
30227 Levnedsmiddelproduktionssystemer
Engelsk titel: Food Engineering
Sprog: dansk Point: 10
Type: basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Tidligere kursus: C3025,C3081, 30226
Pointspærring: C3025.C3081.KVL 07 85 46. 30226
Faglige forudsætninger: 30224/30221/30771.36100.91733/91731
Vejledende placering: Sidst i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver.
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, C3922 30210, 30242 og D6889. Kurset er en sammenlægning af de to tidligere kurser C3025 og C3081. Kurset er obligatorisk for kødindustrilinien.
Kontaktperson: Alan Friis, bygn. 227, tlf. 4525 2613, email af@ibt.dtu.dk, http://www.ibt.dtu.dk/staff/af/af.htm
Jørgen Risum, bygn. 378, tlf. 4525 5511, email ifakjr@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Bioteknologi
Studieudvalg: KSU
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til at forstå opbygning og praktisk anvendelse af forskelligt levnedsmiddelprocesudstyr. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem proces/råvare og slutproduktkvaliteten.
Kursusindhold: Procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel). Levnedsmiddelenhedsoperationer indenfor varme- og kuldekonservering, centrifugerings- og filtreringsprocesser samt tørring (beregninger, dimensionering og modellering). Projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer. Generel hygiejne i og hygiejnisk design af levnedsmiddelprocesudstyr. Kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø. Der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.