Type: | basiskursus Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C3016
|
Pointspærring: C3016
|
|
Faglige forudsætninger: 30001.30204.24102.30601.30624.30212/30210
|
|
Vejledende placering: Sidst i studiet.
|
Undervisningsform: Øvelser og instruktion.
|
Evalueringsform Rapportaflevering
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
Antal studerende: max. 8
|
Bemærkninger: Relation til forsknings- eller udviklingsopgaver i bioteknologi.
|
Kontaktperson: | Claus Emborg, bygn. 223, tlf. 4525 2702, email ce@ibt.dtu.dk |
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: KSU
|
Kursusmål: At sætte de studerende i stand til: Selvstændigt at benytte teknisk biokemiske arbejdsmetoder, der er specielle indenfor fermenteringsområdet.
|
Kursusindhold: Praktisk laboratoriearbejde med avancerede fermenteringer og hertil hørende metodik og analysemetoder, hvorunder der i varierende grad lægges vægt på undersøgelser af stofomsætninger, kinetiske forhold og modelsimulering. Der vælges mellem forskellige: I. Fermenteringssystemer, II. Bioagens og III. Produkter. I. Batch fermenteringer (laboratorie- eller pilotmålestok), kontinuerlige fermenteringer (chemostat, turbidostat, flertrinsfermenteringer), bioreaktorer. II. Bakterier, skimmelsvampe, gær, alger, blandede kulturer, matriksbundne eller indkapslede mikroorganismer og enzymer. III. Massekulturer, intra eller extracellulær produktdannelse.
|