DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
30771 Levnedsmiddelteknologi
Engelsk titel: Food Technology
Sprog: dansk Point: 10
Type: basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Tidligere kursus: C3071
Pointspærring: C3071
Faglige forudsætninger: Deltaget i 4. semester af levnedsmiddeluddannelsen eller tilsvarende
Vejledende placering: Midt i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger og beregningsøvelser.
Evalueringsform Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt.
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Kurset er primært rettet mod studerende på levnedsmiddeluddannelsen. DTU-studerende, som sigter mod bioteknologifagprofilen, kan deltage efter aftale.
Kontaktperson: Jens Adler-Nissen, bygn. 221, tlf. 4525 2629, email jan@ibt.dtu.dk
Jørgen Risum, bygn. 378, tlf. 4525 5511, email ifakjr@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Bioteknologi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At give de studerende et indgående teoretisk kendskab til levnedsmiddelkonservering og -procesteknologi.
Kursusindhold: I kurset behandles bl.a. følgende emner. Forebyggelse og hæmning af mikrobiel vækst. Varmedrabskinetik. Gennemgang af enhedsoperationer, der anvendes i levnedsmiddelteknologi: Varme- og kuldekonservering samt tørring, saltning og røgning. Centrifugerings- og filtreringsprocesser. Enzym- og fermenteringsprocesser. Miljøbelastning og energiforbrug. Økologisk fødevareproduktion. Emballering.