Type: | basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: dansk |
|
Tidligere kursus: C3071
|
Pointspærring: C3071
|
|
Faglige forudsætninger: Deltaget i 4. semester af levnedsmiddeluddannelsen eller tilsvarende
|
|
Vejledende placering: Midt i studiet.
|
Undervisningsform: Forelæsninger og beregningsøvelser.
|
Evalueringsform Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt.
|
Karakter: 13-skala
|
|
Bemærkninger: Kurset er primært rettet mod studerende på levnedsmiddeluddannelsen. DTU-studerende, som sigter mod bioteknologifagprofilen, kan deltage efter aftale.
|
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At give de studerende et indgående teoretisk kendskab til levnedsmiddelkonservering og -procesteknologi.
|
Kursusindhold: I kurset behandles bl.a. følgende emner. Forebyggelse og hæmning af mikrobiel vækst. Varmedrabskinetik. Gennemgang af enhedsoperationer, der anvendes i levnedsmiddelteknologi: Varme- og kuldekonservering samt tørring, saltning og røgning. Centrifugerings- og filtreringsprocesser. Enzym- og fermenteringsprocesser. Miljøbelastning og energiforbrug. Økologisk fødevareproduktion. Emballering.
|