DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
30788 TEMA: Produktudvikling i levnedsmiddelindustrien
Engelsk titel: Product development in the Food Industry
Sprog: dansk Point: 24
Type: kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Faglige forudsætninger: Levnedsmiddelingeniøruddannelsen eller levnedsgrunduddannelsen eller tilsvarende faglige kvalifikationer
Vejledende placering: 8. semester
Undervisningsform: Forelæsninger og projektarbejde
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
Karakter: 13-skala
Antal studerende: min. 6 max. 12

Kontaktperson: Jens Adler-Nissen, bygn. 221, tlf. 4525 2629, email jan@ibt.dtu.dk

Institut: Institut for Bioteknologi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: Kursets mål er at give de studerende et kendskab til produktudviklingens strategiske betydning for virksomheden, en forståelse for produktudviklingens tværdisciplinære karakter, et overblik over produktudviklingsprocessen samt kendskab til de enkelte produktudviklingsfasers aktiviteter og problemer. Derudover er formålet at opøve de studerende i at løse konkrete produktudviklingsopgaver i virksomheder på baggrund af relevant teori.
Kursusindhold: Temaet gennemføres i samarbejde mellem DTU, KVL og Center for markedsovervågning, -vurdering og -bearbejdning til fødevaresektoren (MAPP). Kurset indeholder et undervisningsforløb (svarende til 0,1 årsværk) samt et praktisk projektarbejde (svarende til 0,3 årsværk), hvor de studerende i grupper af to gennemfører et produktudviklingsprojekt. Opgaven bliver stillet af en levnedsmiddelvirksomhed og støttet af et vejlederkorps fra Institut for produktudvikling (IPU), MAPP, KVL og DTU. Undervisningen er samlet i 3 perioder.
Periode 1: 3 dages undervisning i
1. Produktudvikling i levnedsmiddelindustrien
2. Præsentation af en produktudviklingsprocesmodel
Periode 2: 2 dages undervisning i
1. Produktudviklingsprocessen
2. Teknologiske og markedsmæssige forhold
Periode 3: 1 dag
1. Præsentation af arbejde og resultater
Imellem første og anden periode præciserer de studerende deres projekt, opstiller målsætning og laver en plan for arbejdet. Efter anden periode arbejder gruppen selvstændigt med deres projekter. Der kan aftales vejledning af vejledningskorpset fra IPU, MAPP, KVL og DTU.