DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
CS130 Specialkursus ved IBT
Engelsk titel: Special Course at Department of Biotechnology
Sprog: engelsk Point: 5-15
Type: Sprog: engelsk

Faglige forudsætninger: Afhænger af kursusemne
Vejledende placering: Sidst i studiet.
Undervisningsform: Aftales med lærerer.
Evalueringsform Rapportaflevering
Karakter: bestået/ikke bestået
Bemærkninger: Studerende skal i god tid inden tilmeldingen kontakte faglæreren.
Kontaktperson: Per Væggemose Nielsen, bygn. 221, tlf. 4525 2631, email pvn@ibt.dtu.dk, http://www.ibt.dtu.dk/staff/pvn/pvn.htm
Claus Emborg, bygn. 223, tlf. 4525 2702, email ce@ibt.dtu.dk

Institut: Institut for Bioteknologi
Studieudvalg: KSU
Kursusindhold: Løsning af konkret opgave eller indøvelse af metode eller lignende. Opgaverne vil typisk have tilknytning til instituttets forskningsområder, som for nærværende bl.a. er: Enzymkinetik og -analysemetoder, produktion af fermenterede levnedsmidler, konserverings- og forarbejdningsmetoder for levnedsmidler, mikrobiel økologi, -taxonomi og toxikologi, analyse og vurdering af levnedsmidlers sensoriske egenskaber, kemisk analyse af levnedsmiddelkomponenter og mikrobielle metabolitter. Fermenteringsundersøgelser med hertil hørende metodik og analysemetoder hvorunder der i varierende grad lægges vægt på mikrobiel fysiologi, stofomsætninger, kinetiske forhold, modelsimulering. Bioindustrielle oprensningsprocesser bl.a. mikro- og ultrafiltrering. Affinitets- og andre kromatografiske metoder. Produktion af mælkesyre, alkohol, gær, biomasse fra methan, penicillin, amylase og proteinase A.