DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
91327 Analyseteknik
Engelsk titel: Analytical Techniquie
Sprog: dansk Point: 7.5
Type: obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Faglige forudsætninger: 91315
Vejledende placering: 2. semester.
Undervisningsform: Klasseundervisning og øvelser
Evalueringsform Godkendelse af obligatoriske øvelser
Karakter: godkendt/ikke godkendt
Kontaktperson: Hans-Jesper Seidel Nielsen, bygn. 378, tlf. 4525 5513, email ifakhsn@pop.dtu.dk
Steffen Jacobsen, bygn. 375, tlf. 45255423, email ifaksj@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At lære de studerende chromatografi og spektroskopi, og at indøve apparaturbaserede levnedsmiddelrelevante kvantitative metoder.
Kursusindhold: Gennemgang af udvalgte spektroskopiske metoder og beskrivelse af det tilsvarende apparatur (f.eks. UV/VIS, AA, IR, NMR, MS og kombinationer heraf med chromatografiske separationsmetoder). Flow Injection Analysis. Anvendelsen af de spektroskopiske metoder til så vel kvalitativ som kvantitiv analyse beskrives. Enzymatiske metoder. GC, HPLC, TLC. Metoderne indøves f.eks. ved bestemmelse af hovedstofgrupperne, protein, lipid, og kulhydrat; ligesom nogle specifikke grupper analyseres. Analyse af aske og vand.