DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
91533 Levnedsmiddelindustrielle enhedsoperationer
Engelsk titel: Unit Operations in Food Industry
Sprog: dansk Point: 10
Type: basiskursus, obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Vejledende placering: 3. semester.
Undervisningsform: Forelæsninger, regneøvelser og gruppearbejde.
Evalueringsform Skriftlig eksamen Et antal spot-test, afløsningsopgave med rapport.
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen (såvel DTU- som KVLstuderende).
Kontaktperson: Uwe Nissen, bygn. 376, tlf. 4525 5500, email ifakun@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med processer, apparatur og regnemetoder i relation til industriel oparbejdning af levnedsmidler. De studerende skal på baggrund af dette kursus sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (30773) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, apparatur dimensionering o. lign.). De studerende skal kunne vurdere anvendeligheden af forskellige enhedsoperationer i forbindelse med behandling af forskellige typer levnedsmidler.
Kursusindhold: I kurset behandles bl. a. følgende emner: Størrelsesreduktion, blanding (væske/væske, væske/fast stof, fast stof/fast stof, emulgering), fluid mekanik (strømning, pumper), størrelsessortering (herunder filtrering), sedimentationsprocesser (centrifugering, fluidisering, pneumatisk transport), varmetransmission (opvarmning, nedkøling, frysning, ikke-stationær/stationær), massetransport (tørring, uftkonditionering).