Type: | valgfrit kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C3085/30785/30786
|
|
|
Faglige forudsætninger: 30771 og 30772/23117/24001/91531/03 06 11
|
|
Vejledende placering: 5. - 9 semester
|
Undervisningsform: Forelæsninger samt eksperimentelle øvelser og projektopgaver.
|
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
|
Karakter: godkendt/ikke godkendt
|
|
Bemærkninger: Kurset henvender sig til alle, der ønsker større viden om metoder til at analysere for aromastoffer, lugtstoffer og andre flygtige forbindelser i levnedsmiddel- og ikke-levnedsmiddel matricer.
5. semester på levnedsmiddeluddannelsen
|
|
|
Institut: Institut for Anvendt Kemi
|
Studieudvalg: KS, KS, LMU
|
Kursusmål: At de studerende indføres i teori og praksis ved instrumental aromaanalyse og kan relatere indholdet af aromakomponenter til reaktioner i et produkt.
|
Kursusindhold: Teoretisk og praktisk gennemgang af principperne for prøveudtagning af aromastoffer ved statisk og dynamisk headspaceopsamling, destillation og ekstraktion. Interaktion mellem aromakomponenter og levnedsmiddelmatriks (selektiv adsorption, relativ flygtighed, fordeling mellem vand- og fedtfase). Teori og øvelser i kapillar-GC, anvendelse af intern standard og Kovats indices. Detektorer herunder FID og MS. Statistisk forsøgsopsætning og signalbehandling. Fejlkilder. Relation mellem metaboliske eller kemiske reaktioner og aromadannelse. Aromaopfattelse og effluent sniffing. Behandling af data ved statistiske metoder.
|