91924 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler
|
Engelsk titel: Production and Characterization of Food
|
Sprog: dansk
Point: 5 |
|
Type: | obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: dansk |
|
|
|
|
Faglige forudsætninger: Fulgt undervisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester
|
|
Vejledende placering: 2. semester.
|
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser
|
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
|
Karakter: godkendt/ikke godkendt
|
|
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset er et samarbejde mellem Institut for Anvendt Kemi, Institut for Biokemi og Ernæring, Institut for Bioteknologi og Institut for Mikrobiologi.
|
|
|
Institut: Institut for Anvendt Kemi
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At opnå et introducerende kendskab til nogle råvarer, hvorledes disse omdannes til levnesmidler, hvorledes disse kan karakteriseres (fysisk, kemisk, biokemisk og mikrobiologisk) og hvorledes eksperimentelt arbejde planlægges og rapporteres.
|
Kursusindhold: Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. ost, surmælksprodukter, frugtsaft, mayonnaise, leverpostej og fisk). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, enzymer, farvestoffer, emulgatorer og pH; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenitet, tekstur, viscositet, turbiditet, stabilitet, farve, tørstof, aske, volumen.
|
|
|