DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
91924 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler
Engelsk titel: Production and Characterization of Food
Sprog: dansk Point: 5
Type: obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Faglige forudsætninger: Fulgt undervisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester
Vejledende placering: 2. semester.
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
Karakter: godkendt/ikke godkendt
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset er et samarbejde mellem Institut for Anvendt Kemi, Institut for Biokemi og Ernæring, Institut for Bioteknologi og Institut for Mikrobiologi.
Kontaktperson: Jørgen Risum, bygn. 378, tlf. 4525 5511, email ifakjr@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At opnå et introducerende kendskab til nogle råvarer, hvorledes disse omdannes til levnesmidler, hvorledes disse kan karakteriseres (fysisk, kemisk, biokemisk og mikrobiologisk) og hvorledes eksperimentelt arbejde planlægges og rapporteres.
Kursusindhold: Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. ost, surmælksprodukter, frugtsaft, mayonnaise, leverpostej og fisk). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, enzymer, farvestoffer, emulgatorer og pH; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenitet, tekstur, viscositet, turbiditet, stabilitet, farve, tørstof, aske, volumen.