DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
91952 Praktik for levnedsmiddelingeniører
Engelsk titel: Trained Period in Industry
Sprog: dansk Point: 25
Type: obligatorisk kursus, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Obligatoriske forudsætninger: De for praktiksemesteret gældende.
Vejledende placering: 6. semester.
Undervisningsform: Arbejde på en virksomhed eller institution med tilhørende rapportskrivning.
Evalueringsform Rapportaflevering.
Karakter: godkendt/ikke godkendt
Bemærkninger: Obligatorisk for at afslutte levnedsmiddelingeniøruddannelsen. Den studerende kan påbegynde levnedsmiddelingeniørpraktikken, når den studerende har bestået obligatoriske kurser svarende til 105 point.
Kontaktperson: Hans-Jesper Seidel Nielsen, bygn. 378, tlf. 4525 5513, email ifakhsn@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: KS
Kursusmål: Kurset tilsigter at give de studerende:
(1) En eller flere af følgende kvalifikationer: (a) Praktisk kendskab til kemisk analyseteknik vedrørende levnedsmidler, herunder udvikling af nye analysemetoder, (b) Praktisk kendskab til produkt- og procesudvikling indenfor levnedsmiddelområdet, (c) Praktisk kendskab til levnedsmiddelindustrielle anlægs opbygning og funktion, herunder reperation og vedligehold, (d) Praktisk kendskab til offentlige kontrolforanstaltninger indenfor levnedsmiddelområdet.
(2) Forståelse af økonomiske, sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige forhold.
(3) Indsigt i en virksomheds/institutions sociale og administrative miljø (kommunikation og samarbejde mellem medarbejdere på flere niveauer samt regler og administrative rutiner).
(4) Øvelse i at forelægge arbejdsresultater i rapporter af varierende detailleringsgrad.
Kursusindhold: Efter aftale mellem virksomheden/institutionen, IFAK og de studerende formuleres et par mindre arbejdsprojekter med tilhørende rapportering. Der udarbejdes tillige en beskrivelse af (dele af) virksomheden/institutionen (jfr. rapport-skrivningsvejledning og kursusmål 2 og 3).