Type: | basiskursus Sprog: dansk |
|
|
|
|
Faglige forudsætninger: 24783 eller 24210
|
|
Vejledende placering: 6. eller 8. semester
|
Undervisningsform: 14 uger - 28 lektioner af 2x35 min., forelæsninger
|
Evalueringsform Skriftlig eksamen
|
Karakter: 13-skala
|
|
|
Kontaktperson: | Peter Ruhdal Jensen, bygn. 301, tlf. 4525 2510, email imprj@pop.dtu.dk |
|
|
Institut: Institut for Mikrobiologi
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At give indsigt i mikroorganismers molekylærbiologi og fysiologi, med henblik på at sætte de studerende i stand til at designe strategier for genetisk skræddersyning og optimering af levnedsmiddelrelevante mikroorganismer.
|
Kursusindhold: Der gives en introduktion til diverse molekylærbiologiske metoder og deres anvendelsesperspektiver i levnedsmiddelsammenhæng. Mikroorganismernes fysiologi, og den genetiske regulering heraf, belyses via en række levnedsmiddelrelevante eksempler. Kurset fokuserer herefter på strategier til optimering af mikrobielle processer og på de kvalitative aspekter heraf; der gives en introduktion til de bio-mathematiske værktøjer, Metabolisk Kontrol Analyse og Computer simulering af cellers stofskifte reaktioner.
|