DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
24782 Øvelser i molekylærbiologi og fysiologi hos gær og mælkesyrebakterier
(øvelser i bioteknologisk mikrobiologi) Engelsk titel: Experimental molecular biology and physiology in yeast and lactic acid bacteria.
Sprog: engelsk Point: 6
Type: basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: engelsk

Tidligere kursus: C2480 (delt)
Pointspærring: C2480
Faglige forudsætninger: 24772/24102. 24783
Vejledende placering: 5. - 7. semester
Undervisningsform: Øvelser i tre-ugers perioden
Evalueringsform Rapportaflevering
Karakter: bestået/ikke bestået
Antal studerende: max. 20

Kontaktperson: Jure Piskur, bygn. 301, tlf. 4525 2518, email imjp@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Mikrobiologi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At bibringe den studerende omfattende praktiske færdigheder i molekylærbiologisk, genetisk, og fysiologisk håndtering af de vigtige mikroorganismer i levnedsmiddelsammenhænge.
Kursusindhold: Kursus omfatter molekylærbiologiske, genetiske og fysiologiske øvelser med mælkesyrebakterier og gær. Gærdelen er baseret på genetisk transformation af gær med karakterisering af det introducerede DNA. Til forståelsen af rekombinante mekanismer i højere eukaryote organismer vil klassiske genetiske metoder, DNA isolering, kromosom separering, restriktionsanalyse, Southern blotting og hybridisering samt PCR teknikker blive brugt til analysen af de transformerede stammer. Mælkesyrebakteriedelen omhandler sammenligning af mutageneseteknikker med og uden gensplejsning samt efterfølgende genetisk og biokemisk karakterisering af mutanter. Endvidere detektion af bakterier i levnedsmidler (youghurt) ved hjælp af PCR og dot-blot teknikker samt karakterisering af plasmidbårne egenskaber hos Lactococcus lactis ved vækst i mælk.