DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 1999/2000 
 
85402 Forberedelse af feltophold inden for miljø og udvikling
Engelsk titel: Preparation of field study within environment and development
Sprog: engelsk Point: 7,5
Type: initiativkursus
Sprog: engelsk

Faglige forudsætninger: 85401 samt andre forudsætninger der er nødvendige for emnet for feltopholdet.
Vejledende placering: Midt i eller sidst i studiet
Undervisningsform: Forelæsninger, gruppearbejde og projektarbejde.
Evalueringsform Bedømmelse af skriftlige arbejder.
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Udbydes som et samarbejde mellem Institut for Teknologi og Samfund (ITS), Institut for Miljøteknologi (IMT) og Institut for Bygninger og Energi (IBE)
Kontaktperson: Michael Søgaard Jørgensen, bygn. 303, tlf. 4525 6024, email msj@its.dtu.dk, http://www.its.dtu.dk/ansat/msj/msj_e.htm
eller den lærer ved IBE,IMT eller ITS, der er ansvarlig for feltophold og det tilknyttede projektarbejde.

Institut: Institut for Teknologi og Samfund
Studieudvalg: MESU
Kursusmål: Målet med dette forberedende kursus er at kvalificere de studerende til at gennemføre et længerevarende feltophold (mindst 3 måneder) inden for området "miljø og udvikling". Kurset kan f.eks. være forprojekt til eksamensprojekt eller polyteknisk midtvejsprojekt. I kurset skal den studerende arbejde med dels det tekniske emne for det kommende projekt og feltophold, dels relevante aspekter af samspillet mellem teknologisk forandring og samfundsudvikling i forbindelse med projekt og feltophold med henblik på at udvikle de nødvendige faglige kundskaber og færdigheder.
Kursusindhold: Kurset indeholder bl.a. læsning af teknisk-naturvidenskabelig litteratur, der er relevant for emnet for projekt og feltophold. Endvidere læsning af litteratur om teori og metoder ved vurdering af samfundsmæssige og miljømæssige aspekter af den forandringsproces eller de undersøgelser, der studeres eller igangsættes som en del af projektet. Det kan være teori og metoder inden for teknologi- og vidensoverførsel, teknologivurdering, ekspertroller, miljøvurdering e.l. Desuden læsning af litteratur om relevante undersøgelsesmetoder: laboratoriemetoder, prøvetagning, interviews, workshops, indsamling af statistik, samarbejde med organisationer, virksomheder og lokalsamfund m.m. Som en del af kurset foretages en planlægning af projektarbejde og feltophold ved hjælp af retningslinier for Logical Framework Approach (LFA) - med henblik på bl.a. at få identificeret nødvendige organisatoriske, fysiske og økonomiske rammer og forudsætninger for gennemførelse af projektarbejde og feltophold.