Type: | basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C2580
|
Pointspærring: C2580
|
|
|
|
Vejledende placering: Sidst i studiet.
|
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser.
|
Evalueringsform Bedømmelse af skriftlig eks. forudsætter godkendelse af obl. øvelse/opg. Skriftlig eksamen
|
Karakter: 13-skala
|
Antal studerende: max. 16
|
Bemærkninger: Studerende på Levnedsmiddeluddannelsen har fortrinsret. Kurset er åbent for andre studerende i den udstrækning, der er plads.
|
|
|
Institut: Institut for Biokemi og Ernæring
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At give en grundig teoretisk og praktisk indføring i nyere metoder til separation af biomolekyler, herunder makromolekyler af betydning i levnedsmiddelproduktion, samt isolering og karakterisering af subcellulære membranfraktioner.
|
Kursusindhold: Teoretisk baggrund for separationsmetoder og detektionssystemer: Gaskromatografi, højtryksvæskekromatografi (HPLC og FPLC), kapillar-elektroforese, massespektrometri, elektroforese, immunelektroforese, billedbehandling, aminosyreanalyse og centrifugering. Prøveforberedelse. Der arbejdes med forskellige kromatografiske matricer. Optimering af parametre for separation af proteiner, peptider, vitaminer, lipider og membranfraktioner fra forskellige vævstyper. Metodernes anvendelighed vurderes i forhold til de biologiske materialers stabilitet.
|