Type: | basiskursus, udbydes under åben uddannelse Sprog: dansk |
|
Tidligere kursus: C3024 og C3022
|
Pointspærring: 30771.C3024
|
|
Faglige forudsætninger: 25111,24101
|
|
Vejledende placering: Midt i studiet.
|
Undervisningsform: Forelæsninger. Udarbejdelse af rapporter i grupper.
|
Evalueringsform Bedømmelse af skriftlig eks. forudsætter godkendelse af obl. rapporter. Skriftlig eksamen Til skriftlig eksamen er 1/3-del uden hjælpemidler, 2/3-dele med hjælpemidler (lærebogsmateriale + noter).
|
Karakter: 13-skala
|
|
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, 30227.
|
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: KSU
|
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med levnedsmidlers fundamentale egenskaber. Herunder at give de studerende en forståelse af det samspil mellem råvare, procesteknologi og lagrings- og distributionsteknologi, som er en nøglefaktor i produktionen af levnedsmidler med en ønskværdig kvalitet. De studerende skal herigennem kvalificeres til at anvende kemiske grund- og ingeniørvidenskaber på problemstillinger ved fremstilling og kvalitetsvurdering af levnedsmidler.
|
Kursusindhold: Levnedsmidlernes hovedkomponenter (kulhydrater, proteiner, lipider og normal flora). Råvarer og råvarekvalitet (cerealier, frugt og grønt, kød, mælk, æg, fisk og skaldyr). Levnedsmiddelbioteknologi (enzymer, starterkulturer). Levnedsmidlers kvalitet (fysiske, kemiske, sensoriske og hygiejniske aspekter). Levnedsmiddelkonservering, levnedsmidlers næringsværdi og kvalitetsstyring. Gensplejsede planter.
|