DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2000/2001 
 
30221 Levnedsmiddelvidenskab og -bioteknologi
Engelsk titel: Food Science and Biotechnology
Sprog: dansk Point: 7,5
Type: basiskursus, udbydes under åben uddannelse
Sprog: dansk

Tidligere kursus: C3024 og C3022
Pointspærring: 30771.C3024
Faglige forudsætninger: 25111,24101
Vejledende placering: Midt i studiet.
Undervisningsform: Forelæsninger. Udarbejdelse af rapporter i grupper.
Evalueringsform Bedømmelse af skriftlig eks. forudsætter godkendelse af obl. rapporter. Skriftlig eksamen Til skriftlig eksamen er 1/3-del uden hjælpemidler, 2/3-dele med hjælpemidler (lærebogsmateriale + noter).
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Tilknyttede tilbud: 30202, 30227.
Kontaktperson: Anne Boye Strunge Meyer, bygn. 221, tlf. 4525 2598, email anne.meyer@biocentrum.dtu.dk

Institut: Institut for Bioteknologi
Studieudvalg: KSU
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med levnedsmidlers fundamentale egenskaber. Herunder at give de studerende en forståelse af det samspil mellem råvare, procesteknologi og lagrings- og distributionsteknologi, som er en nøglefaktor i produktionen af levnedsmidler med en ønskværdig kvalitet. De studerende skal herigennem kvalificeres til at anvende kemiske grund- og ingeniørvidenskaber på problemstillinger ved fremstilling og kvalitetsvurdering af levnedsmidler.
Kursusindhold: Levnedsmidlernes hovedkomponenter (kulhydrater, proteiner, lipider og normal flora). Råvarer og råvarekvalitet (cerealier, frugt og grønt, kød, mælk, æg, fisk og skaldyr). Levnedsmiddelbioteknologi (enzymer, starterkulturer). Levnedsmidlers kvalitet (fysiske, kemiske, sensoriske og hygiejniske aspekter). Levnedsmiddelkonservering, levnedsmidlers næringsværdi og kvalitetsstyring. Gensplejsede planter.