Type: | initiativkursus, udbydes under åben uddannelse Sprog: dansk |
|
|
|
|
|
|
Vejledende placering: Sidst i studiet.
|
Undervisningsform: Seminarer og gruppeopgaver
|
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
Antal studerende: max. 25
|
Bemærkninger: Kurset henvender sig til alle studerende (levnedsmiddel og civil) med kendskab til teknologi, der har interesse for økologi. Kurset er et samarbejde mellem IBT og Institut for Teknologi og Samfund
|
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
|
Kursusmål: At give deltagerne en forståelse af skånsomme produktionsmetoder, kriterier for valg af hensigtdmæssig teknologi til forarbejdning af økologiske fødevarer og skabe en grundlæggende forståelse af interaktionen mellem produktionsmæssige forhold, distribution og økologi-tanken
|
Kursusindhold: Kurset vil omhandle teknologivalg i relation til forarbejdning af økologiske fødevarer. Konkrete eksempler fra virksomheder, der producerer økologiske råvarer vil blive brugt som udgangspunkt for en mere dybdegående forståelse af hvilke proceselementer, der kan betragtes som værende "økologisk rigtige", samt hvilke der ikke er det. Der skal arbejdes videre med de retningslinier, der eksisterer i dag og med reference til begrebet som skånsomhed i produktion og minimal processing skal der gives bud på nye retningslinier for forarbejdning af økologiske fødevarer
|