Type: | basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C3083
|
Pointspærring: 30215.C3083.C3015
|
|
Faglige forudsætninger: Fuldført 5.semester af levnedsmiddeluddannelsen eller 24102. 30001.
|
|
Vejledende placering: Sidst i studiet.
|
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser, 2 eftermiddage pr. uge.
|
Evalueringsform Laboratoriearbejde, rapportaflevering samt mundtlig eksamen
|
Karakter: 13-skala
|
Antal studerende: max. 20
|
Bemærkninger: Undervisningen foregår på KVL eller DTU. Undervisningssted vil fremgå af opslag i bygning 101A og 221 ved semesterstart samt af lokaleoversigten. Kurset har nr. 075810 på KVL. De sidste 7 ugers øvelser foregår på DTU.
Studerende med interesse for mykologiske kurser omhandlende fx bioteknologi, taksonomi, fysiologi, metabolitter og økologi, anbefales at kigge på kursuskataloget for Øresund Mykologiskolen; http://www.bot.ku.dk/oms/.
|
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At give den studerende indsigt og praktiske færdigheder i bestemmelse af taxonomiske, teknologiske og toxikologiske egenskaber hos gær- og skimmelsvampe med betydning for levneds- og nydelsesmiddelindustrien.
|
Kursusindhold: Kurset omhandler gær- og skimmelsvampe, som dels anvendes positivt til fermentering, og dels er negative, d.v.s. kvalitetsødelæggende for levneds- og nydelsesmidler. Følgende egenskaber hos mikroorganismerne vil blive behandlet: Cytologi, mikro- og makromorfologi, differentiering, primær og sekundær metabolisme inklusive aromadannelse, vækst og resistens samt teknologiske egenskaber. Endvidere indgår mikrobiel økologi og taxonomi samt traditionelle og moderne identifikations- og analysemetoder. Der gives eksempler på praktisk anvendelse i industrien og kvalitetsødelæggelser forårsaget af gær- og skimmelsvampe, herunder bl.a. dannelse af mykotoxiner.
|