CS130 Specialkursus ved IBT
|
Engelsk titel: Special Course at Department of Biotechnology
|
Sprog: engelsk
Point: 5-15 |
|
|
|
|
|
Faglige forudsætninger: Afhænger af kursusemne
|
|
Vejledende placering: Sidst i studiet.
|
Undervisningsform: Aftales med lærerer.
|
Evalueringsform Rapportaflevering
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
|
Bemærkninger: Studerende skal i god tid inden tilmeldingen kontakte faglæreren.
|
|
|
Institut: Institut for Bioteknologi
|
Studieudvalg: KSU
|
|
Kursusindhold: Løsning af konkret opgave eller indøvelse af metode eller lignende. Opgaverne vil typisk have tilknytning til instituttets forskningsområder, som for nærværende bl.a. er: Enzymkinetik og -analysemetoder, produktion af fermenterede levnedsmidler, konserverings- og forarbejdningsmetoder for levnedsmidler, mikrobiel økologi, -taxonomi og toxikologi, analyse og vurdering af levnedsmidlers sensoriske egenskaber, kemisk analyse af levnedsmiddelkomponenter og mikrobielle metabolitter. Fermenteringsundersøgelser med hertil hørende metodik og analysemetoder hvorunder der i varierende grad lægges vægt på mikrobiel fysiologi, stofomsætninger, kinetiske forhold, modelsimulering. Bioindustrielle oprensningsprocesser bl.a. mikro- og ultrafiltrering. Affinitets- og andre kromatografiske metoder. Produktion af mælkesyre, alkohol, gær, biomasse fra methan, penicillin, amylase og proteinase A.
|
|
|