91533 Levnedsmiddelindustrielle enhedsoperationer
|
Engelsk titel: Unit Operations in Food Industry
|
Sprog: dansk
Point: 10 |
|
Type: | obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: dansk |
|
|
|
|
|
|
Vejledende placering: 3. semester.
|
Undervisningsform: Forelæsninger, regneøvelser og gruppearbejde.
|
Evalueringsform Skriftlig eksamen og afløsningsopgave Et antal spot-test, afløsningsopgave med rapport, samt skriftlig eksamen.
|
Karakter: 13-skala
|
|
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen (såvel DTU- som KVLstuderende).
Vægtningen mellem delelementerne i kursets karakter er: Skriftlig eksamen:
spottest: rapport fra gruppearbejde =
3 : 1 : 1.
|
|
|
Institut: Institut for Anvendt Kemi
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med processer, apparatur og regnemetoder i relation til industriel oparbejdning af levnedsmidler. De studerende skal på baggrund af dette kursus sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (30773) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, apparatur dimensionering o. lign.). De studerende skal kunne vurdere anvendeligheden af forskellige enhedsoperationer i forbindelse med behandling af forskellige typer levnedsmidler.
|
Kursusindhold: I kurset behandles følgende emner: Masse- og energibalancer, varmetransmission,drabs- og varmeresistenskurver, forbehandling af råvarer, blanding og formning, centrifugering og filtrering, membrankoncentrering, blanchering, pasteurisering, sterilisering og inddampning, tørring, bagning, mikrobølge- og dielektrisk opvarmning, køling og frysning.
|
|
|