DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2000/2001 
 
91533 Levnedsmiddelindustrielle enhedsoperationer
Engelsk titel: Unit Operations in Food Industry
Sprog: dansk Point: 10
Type: obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Vejledende placering: 3. semester.
Undervisningsform: Forelæsninger, regneøvelser og gruppearbejde.
Evalueringsform Skriftlig eksamen og afløsningsopgave Et antal spot-test, afløsningsopgave med rapport, samt skriftlig eksamen.
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen (såvel DTU- som KVLstuderende).
Vægtningen mellem delelementerne i kursets karakter er: Skriftlig eksamen:
spottest: rapport fra gruppearbejde =
3 : 1 : 1.
Kontaktperson: Uwe Nissen, bygn. 376, tlf. 4525 5500, email ifakun@pop.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At gøre de studerende fortrolige med processer, apparatur og regnemetoder i relation til industriel oparbejdning af levnedsmidler. De studerende skal på baggrund af dette kursus sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (30773) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, apparatur dimensionering o. lign.). De studerende skal kunne vurdere anvendeligheden af forskellige enhedsoperationer i forbindelse med behandling af forskellige typer levnedsmidler.
Kursusindhold: I kurset behandles følgende emner: Masse- og energibalancer, varmetransmission,drabs- og varmeresistenskurver, forbehandling af råvarer, blanding og formning, centrifugering og filtrering, membrankoncentrering, blanchering, pasteurisering, sterilisering og inddampning, tørring, bagning, mikrobølge- og dielektrisk opvarmning, køling og frysning.