DTU
Uddannelse
Forrige side | Gćldende version Arkiv 2000/2001 
 
91541 Bioteknisk kemi og -metodik
Engelsk titel: Introduction to Biotechniques
Sprog: dansk Point: 10
Type: obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse
Sprog: dansk

Obligatoriske forudsætninger: 91531
Vejledende placering: 4. semester.
Undervisningsform: Klasseundervisning, hjemmeopgaver samt laboratorieøvelser. Integreret forløb af teori og øvelser.
Evalueringsform Bedømmelse af skr. eksamen foruds. godk. af oblig. rapp.. Skr. examen. Hjælpemidler delvist tilladt. Halvdelen af eksamenskarakteren hidhører fra en studieopgave, der udføres i slutningen af semestret
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Kurset indgår i den biotekniske gruppe af semivalgfri fag, som består af 91541 og 91561. Hjælpemidler er tilladt i den sidste del af eksamen.
Kontaktperson: Dorte Jørck-Ramberg, bygn. 301, tlf. 4525 5502, email djr@biocentrum.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: KS
Kursusmål: At give generelle færdigheder med hensyn til biometodik. At uddybe kendskabet til encellede organismers opbygning, morfologi og fysiologi, samt arbejdet med biologiske materialer og systemer. At give kendskab til god laboratoriepraksis (GLP) og god produktionspraksis (GMP) for biokemisk og mikrobiologisk arbejde.
Kursusindhold: Biokemisk del: Cellens monomér- og makromolekylsyntese og regulering, herunder proteinsyntesen. Enzymkinetik. Mikrobiologisk del: Dyrkningsteknikker, analytisk anvendelse af mikroorganismer, fermenteringskinetik og -teknik (batch og chemostat). Sterilisationskinetik og -teknik. Biometodik: GLP/GMP for biologiske laboratorier. Separationsteknikker for biologiske molekyler: Chromatografiske og elektroforetiske metoder. Enzymatiske og immunologiske metoder. Detektionsmetoder for forskellige stofgrupper. Litteraturkritik. Øvelsesdel: Mikrobiologisk del: Kvalitativ og kvantitativ påvisning af mikroorganismer. Mikrobiologiske assay. Fermentering. Biokemisk del: Enzymatisk analyse (endepunkt og kinetik). Oprensning af enzymer ved fx. fældning, chromatografi og elektroforese. Karakterisering af enzymer. Immunologi. Analytisk karakterisering af udvalgte produkter.