Type: | valgfrit kursus, udbydes under åben uddannelse Sprog: dansk |
|
|
|
Obligatoriske forudsætninger: 91531
|
Faglige forudsætninger: 91541. 91731. 91763 (parallelt)
|
|
Vejledende placering: 6. semester.
|
Undervisningsform: Klasseundervisning
|
Evalueringsform Skriftlig eksamen
|
Karakter: 13-skala
|
Antal studerende: max. 36
|
Bemærkninger: Kurset indgår i den biotekniske gruppe af semivalgfrie kurser, som består af 91541 og 91561. Der tages forbehold for ændringer i fagindholdet på grund af erfaringer med kursets første afholdelse F99.
|
|
|
Institut: Institut for Anvendt Kemi
|
Studieudvalg: KS
|
Kursusmål: At give et sådant kendskab til og forståelse for basale dele af bioteknologien med hovedvægt på fermenteringsteknologiske processer, at man er i stand til at deltage i drifts- og udviklingsarbejde inden for dette område, når kurset suppleres med mindst et relevant øvelseskursus enten Oprensning af biologisk materiale (91567) eller Anvendt mikrobiologi (91566).
|
Kursusindhold: Fermenteringers mikrobielle støkiometri og deres metabolske forudsætninger. Stammeudvælgelse og -forbedring. Design af fermenteringsprocesser baseret på fermenteringskinetik. Formulering af tekniske substrater. Fermentoropbygning, instrumentering og regulering. Styring af procesparametre f.eks. beluftning og omrøring. Produktisolering og oprensning. Eksemplificering ved udvalgte fermenteringsprodukter. Enzymteknologi. Anvendelse af tidsskriftlitteratur.
|