DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2000/2001 
 
91561 Bioteknologiske processer
Engelsk titel: Biotechnological Processes
Sprog: dansk Point: 5
Type: valgfrit kursus, udbydes under åben uddannelse
Sprog: dansk

Obligatoriske forudsætninger: 91531
Faglige forudsætninger: 91541. 91731. 91763 (parallelt)
Vejledende placering: 6. semester.
Undervisningsform: Klasseundervisning
Evalueringsform Skriftlig eksamen
Karakter: 13-skala
Antal studerende: max. 36

Bemærkninger: Kurset indgår i den biotekniske gruppe af semivalgfrie kurser, som består af 91541 og 91561. Der tages forbehold for ændringer i fagindholdet på grund af erfaringer med kursets første afholdelse F99.
Kontaktperson: Søren Thoustrup Jørgensen, bygn. 378, tlf. 4525 5514, email soren.thoustrup@biocentrum.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: KS
Kursusmål: At give et sådant kendskab til og forståelse for basale dele af bioteknologien med hovedvægt på fermenteringsteknologiske processer, at man er i stand til at deltage i drifts- og udviklingsarbejde inden for dette område, når kurset suppleres med mindst et relevant øvelseskursus enten Oprensning af biologisk materiale (91567) eller Anvendt mikrobiologi (91566).
Kursusindhold: Fermenteringers mikrobielle støkiometri og deres metabolske forudsætninger. Stammeudvælgelse og -forbedring. Design af fermenteringsprocesser baseret på fermenteringskinetik. Formulering af tekniske substrater. Fermentoropbygning, instrumentering og regulering. Styring af procesparametre f.eks. beluftning og omrøring. Produktisolering og oprensning. Eksemplificering ved udvalgte fermenteringsprodukter. Enzymteknologi. Anvendelse af tidsskriftlitteratur.