DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2000/2001 
 
91569 Aroma - dannelse og detektion
Udbydes i samarbejde mellem Institut for Anvendt Kemi (IFAK), Institut for Bioteknologi (IBT) og Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet (MLI) på KVL Engelsk titel: Flavour - Formation and Detection
Sprog: engelsk Point: 5
Type: valgfrit kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: engelsk

Tidligere kursus: C3085/30785/30786
Faglige forudsætninger: 30771 og 30772/23117/24001/91531/03 06 11
Vejledende placering: 5. - 9 semester
Undervisningsform: Forelæsninger samt eksperimentelle øvelser og projektopgaver.
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
Karakter: bestået/ikke bestået
Bemærkninger: Kurset henvender sig til alle, der ønsker større viden om metoder til at analysere for aromastoffer, lugtstoffer og andre flygtige forbindelser i levnedsmiddel- og ikke-levnedsmiddel matricer.
5. semester på levnedsmiddeluddannelsen
Kontaktperson: Marianne Kemner, bygn. 224, tlf. 4525 5507, email mke@biocentrum.dtu.dk
Louise Heller Stahnke, bygn. 221, tlf. 4525 2605, email louise.stahnke@biocentrum.dtu.dk, http://www.ibt.dtu.dk/staff/ls/ls.htm
og Michael A. Petersen, MLI/KVL, tlf. 3528 3243

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: KS
Kursusmål: At de studerende indføres i teori og praksis ved instrumental aromaanalyse og kan relatere indholdet af aromakomponenter til reaktioner i et produkt.
Kursusindhold: Teoretisk og praktisk gennemgang af principperne for prøveudtagning af aromastoffer ved statisk og dynamisk headspaceopsamling, destillation og ekstraktion. Interaktion mellem aromakomponenter og levnedsmiddelmatriks (selektiv adsorption, relativ flygtighed, fordeling mellem vand- og fedtfase). Teori og øvelser i kapillar-GC, anvendelse af intern standard og Kovats indices. Detektorer herunder FID og MS. Statistisk forsøgsopsætning og signalbehandling. Fejlkilder. Relation mellem metaboliske eller kemiske reaktioner og aromadannelse. Aromaopfattelse og effluent sniffing. Behandling af data ved statistiske metoder.