Type: | obligatorisk kursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: dansk |
|
|
|
Obligatoriske forudsætninger: De for praktiksemesteret gældende.
|
|
|
Vejledende placering: 5. semester.
|
Undervisningsform: Heltidsaktivitet med teori, gruppearbejde, foredrag, opgaver og grupperapportering over virksomhedsbesøg
|
Evalueringsform Rapportaflevering
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
|
Bemærkninger: Godkendes på grundlag af gruppernes rapporter over virksomhedsbesøg samt tilfredsstillende deltagelse i undervisningen og i den afsluttende evaluering. Der er mødepligt til undervisningen.
|
Kontaktperson: | Jan Erik Johnsson, bygn. 229, tlf. 4525 2843, email jej@kt.dtu.dk |
|
|
Institut: Institut for Anvendt Kemi
|
Studieudvalg: KS
|
Kursusmål: At give et grundlæggende kendskab til miljø- og arbejdsmiljøreguleringen i Danmark. At give kendskab til praktiske muligheder for løsning af miljø- og arbejdsmiljøproblemer. At øve i beskrivelse og analyse af miljø- og arbejdsmiljøproblemer i en udvalgt virksomhed. At træne i rapportskrivning og i vurdering af andres rapporter.
|
Kursusindhold: Arbejdsmiljøbegrebet, arbejdsmiljølovgivning, kemiske, fysiske og psykiske miljøfaktorer, toksikologi, risiko-/sikkerhedsanalyse; organisatoriske struktur-, proces- og ledelsesformers betydning for det psykiske arbejdsmiljø; arbejdsmiljøets organisering og gennemførelse. Miljølovgivning, vejledninger og normer. Miljøgodkendelse af virksomheder. Energianvendelse og luftforurening. Beregning af skorstenshøjde. Renere teknologi og rensningsprocesser. Grønne regnskaber. Livscyklusvurdering (LCA).
|