DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2000/2001 
 
91924 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler
Engelsk titel: Production and Characterization of Food
Sprog: dansk Point: 5
Type: udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: dansk

Pointspærring: 91923
Faglige forudsætninger: Fulgt undervisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester
Vejledende placering: 2. semester.
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
Karakter: bestået/ikke bestået
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset er et samarbejde mellem Institut for Anvendt Kemi, Institut for Biokemi og Ernæring, Institut for Bioteknologi og Institut for Mikrobiologi. Udbydes første gang juni 2000.
Kontaktperson: Jørgen Risum, bygn. 227, tlf. 4525 2962, email jr@biocentrum.dtu.dk

Institut: Institut for Anvendt Kemi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At opnå et introducerende kendskab til nogle råvarer, hvorledes disse omdannes til levnesmidler, hvorledes disse kan karakteriseres (fysisk, kemisk, biokemisk og mikrobiologisk) og hvorledes eksperimentelt arbejde planlægges og rapporteres.
Kursusindhold: Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. ost, surmælksprodukter, frugtsaft, mayonnaise, leverpostej og fisk). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, enzymer, farvestoffer, emulgatorer og pH; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenitet, tekstur, viscositet, turbiditet, stabilitet, farve, tørstof, aske, volumen.