91924 Fremstilling og karakterisering af levnedsmidler
|
Engelsk titel: Production and Characterization of Food
|
Sprog: dansk
Point: 5 |
|
Type: | udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: dansk |
|
|
Pointspærring: 91923
|
|
Faglige forudsætninger: Fulgt undervisningen på levnedsmiddeluddannelsens 1. og 2. semester
|
|
Vejledende placering: 2. semester.
|
Undervisningsform: Forelæsninger og øvelser
|
Evalueringsform Rapportaflevering samt mundtlig fremlæggelse
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
|
Bemærkninger: Kurset er obligatorisk på levnedsmiddeluddannelsen. Kurset er et samarbejde mellem Institut for Anvendt Kemi, Institut for Biokemi og Ernæring, Institut for Bioteknologi og Institut for Mikrobiologi. Udbydes første gang juni 2000.
|
|
|
Institut: Institut for Anvendt Kemi
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At opnå et introducerende kendskab til nogle råvarer, hvorledes disse omdannes til levnesmidler, hvorledes disse kan karakteriseres (fysisk, kemisk, biokemisk og mikrobiologisk) og hvorledes eksperimentelt arbejde planlægges og rapporteres.
|
Kursusindhold: Omfatter en produktion af udvalgte levnedsmidler (f. eks. ost, surmælksprodukter, frugtsaft, mayonnaise, leverpostej og fisk). Det enkelte levnedsmiddel karakteriseres under hensyntagen til levnedsmidlets beskaffenhed: Biokemiske f.eks. lipider, proteiner, enzymer, farvestoffer, emulgatorer og pH; Mikrobiologiske f.eks. vækst, mikroskopering. udpladning og bestemmelse af bakterier (mælkesyrebakterier), svampe, gær; Fysiske f.eks. homogenitet, tekstur, viscositet, turbiditet, stabilitet, farve, tørstof, aske, volumen.
|
|
|