72404 Produktinnovation
|
Engelsk titel: Product Innovation
|
Sprog: engelsk
Point: 5 |
|
Type: | initiativkursus, udbydes under åben uddannelse Sprog: engelsk |
|
|
|
|
Faglige forudsætninger: 72221.72611,72621 (eller andet PMP)
|
|
Vejledende placering: Sidst i studiet.
|
Undervisningsform: 1 forelæsning samt 4 timers øvelser pr. uge
|
Evalueringsform Rapportaflevering
|
Karakter: 13-skala
|
|
|
|
|
Institut: Institut for Konstruktions- og Styreteknik
|
Studieudvalg: MSU
|
Kursusmål: Forstå naturen af innovationsaktiviteter og tekniske innovationer. Forstå betydningen af forretningsskabelse og konkurrence, baseret på innovation. Kende til innovative teknikker. Kunne skabe innovative tekniske løsninger ved hjælp af innovative teknikker. Kunne udnytte egen kreativitet.
|
Kursusindhold: Kurset behandler følgende dimensioner af innovation:
· Teknologi, forskning, udvikling, management.
· Virksomhedens teknologiportefølje, dens fornyelse, kompetenceudvikling.
· Systematisk innovation, systematisk søgning, konstruktionsmetodik, Altschuller-metodik.
· Patenter, licenser, ophavsret, opfinderi, produktudvikling.
· Info-databaser, WWW, løsningskataloger.
· Vurdering af idéer, Coopers metode, forretning, kvalitet, feasabilitet.
· Organisering af systematisk, målrettet innovation.
· Industriel design, MMI-design, multidisciplinær innovation.
· Kreativitet, kreativitetstræning.
· Entreprenørapproach, etablering af virksomhedens produktgrundlag.
Øvelsesdelen består i skabelse af innovative ideer, som føres frem til et vurderings- og patenteringsstade.
|
|
|