Type: | basiskursus, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C2440, 24775
|
Pointspærring: C2440
|
|
Faglige forudsætninger: 24101/24773, 24210/24783
|
|
Vejledende placering: 6. eller 8. semester
|
Undervisningsform: Forelæsning
|
Evalueringsform Skriftlig eksamen. Hjælpemidler ikke tilladt.
|
Karakter: 13-skala
|
|
Bemærkninger: Tilknyttede kurser: Teknisk Mikrobiologi og Fermenteringsteori (30001), Biologisk Medicinalindustri (30203). Ønskelig forudsætning til visse eksamensprojekter ved Institut for Mikrobiologi.
|
|
|
Institut: Institut for Mikrobiologi
|
Studieudvalg: KSU
|
Kursusmål: At give de studerende indsigt i anvendelsesmulighederne for molekylær bioteknologi og genetik indenfor industri, levnedsmiddelindustri, landbrug og medicin. At uddanne studerende til at kunne læse og forstå den tilhørende faglige litteratur.
|
Kursusindhold: Introduktion til rekombinant DNA teknologien, dens værktøjer, organismer og vært/vektor systemer; sikkerheds- og miljøproblematik; genstruktur; styring af gensplejsning m.m.; genbiblioteker; specifikke anvendelser m.h.p. fremstilling af f. eks. biopesticider, biologisk indeslutning, transgene planter, starterkulturer, vacciner og diagnostika.
|