Type: | basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen Sprog: engelsk |
|
Tidligere kursus: C2480 (delt)
|
Pointspærring: C2480
|
|
Faglige forudsætninger: 24772 eller 24102
|
|
Vejledende placering: 5. - 7. semester
|
Undervisningsform: Øvelser i tre-ugers perioden
|
Evalueringsform Rapportaflevering
|
Karakter: bestået/ikke bestået
|
Antal studerende: max. 20
|
|
|
|
Institut: Institut for Mikrobiologi
|
Studieudvalg: LMU
|
Kursusmål: At bibringe den studerende omfattende praktiske færdigheder i molekylærbiologisk, genetisk, og fysiologisk håndtering af de vigtige mikroorganismer i levnedsmiddelsammenhænge.
|
Kursusindhold: Kursus omfatter molekylærbiologiske, genetiske og fysiologiske øvelser med mælkesyrebakterier og gær. Gærdelen er baseret på genetisk transformation af gær med karakterisering af det introducerede DNA. Til forståelsen af rekombinante mekanismer i højere eukaryote organismer vil klassiske genetiske metoder, DNA isolering, kromosom separering, restriktionsanalyse, Southern blotting og hybridisering samt PCR teknikker blive brugt til analysen af de transformerede stammer. Mælkesyrebakteriedelen omhandler sammenligning af mutageneseteknikker med og uden gensplejsning samt efterfølgende genetisk og biokemisk karakterisering af mutanter. Endvidere detektion af bakterier i levnedsmidler (youghurt) ved hjælp af PCR og dot-blot teknikker samt karakterisering af plasmidbårne egenskaber hos Lactococcus lactis ved vækst i mælk.
|