DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2000/2001 
 
24783 Bioteknologisk mikrobiologi; gær og bakterier
Engelsk titel: Biotechnological Microbiology; yeast and bacteria.
Sprog: engelsk Point: 5
Type: basiskursus, udbydes under åben uddannelse, kursus på levnedsmiddeluddannelsen
Sprog: engelsk

Tidligere kursus: C2480 (delt)
Pointspærring: C2480/24781
Faglige forudsætninger: 24101 eller 24773
Vejledende placering: 5. - 7. semester
Undervisningsform: Forelæsninger og kollokvier.
Evalueringsform Skriftlig eksamen. Hjælpemidler delvist tilladt.
Karakter: 13-skala
Bemærkninger: Studerende med interesse for mykologiske kurser omhandlende fx bioteknologi, taksonomi, fysiologi, metabolitter og økologi, anbefales at kigge på kursuskataloget for Øresund Mykologiskolen; http://www.bot.ku.dk/oms/
Kontaktperson: Ingrid Stampe Villadsen, bygn. 301, tlf. 4525 2503, email isv@biocentrum.dtu.dk
Jure Piskur, bygn. 301, tlf. 4525 2518, email jure.piskur@biocentrum.dtu.dk

Institut: Institut for Mikrobiologi
Studieudvalg: LMU
Kursusmål: At opnå et basalt kendskab til taxonomi, vækstfysiologi, genetik og molekylær biologi hos de organismer, der er vigtige i levnedsmiddelsammenhæng blandt primært gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier.
Kursusindhold: Omfatter en morfologisk, fysiologisk og taxonomisk beskrivelse af gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier. Derudover genetik og molekylær biologi hos de eukaryote organismer, gær og skimmelsvampe samt mælkesyrebakterier.