DTU
Uddannelse
Forrige side | Gældende version Arkiv 2000/2001 
 
80212 Øvelseskursus i metalbearbejdning
Engelsk titel: Experimental Analysis of Metal Working
Sprog: engelsk Point: 5
Type: basiskursus, udbydes under åben uddannelse
Sprog: engelsk

Tidligere kursus: C8016
Pointspærring: C8016
Ønskelige forudsætninger: 80201

Vejledende placering: Midt i studiet.
Undervisningsform: Individuelle øvelser med indlagte generelle analysemetoder
Evalueringsform Rapportaflevering
Karakter: 13-skala
Antal studerende: max. 16

Bemærkninger: Kan med fordel tages lige efter kursus 80201 Grundlæggende Procesteknik
Kontaktperson: Jan Lasson Andreasen, bygn. 425, tlf. 4525 4761, email jla@ipl.dtu.dk, http://www.ipl.dtu.dk

Institut: Institut for Procesteknik
Studieudvalg: MSU
Kursusmål: At sætte deltagerne i stand til: a) på baggrund af litteraturstudium at konkretisere et problem inden for metalbearbejdningsområdet til en eksperimentel model. b) at gennemføre en eksperimentel undersøgelse på baggrund af dette litteraturstudium, indeholdende såvel obligatoriske som selvstændige analysemetoder, ved anvendelse samt evt. modificering af teorien fra kurset Grundlæggende Procesteknik (80201).
Kursusindhold: Litteraturstudium - forsøgstilrettelæggelse - teoretisk og eksperimentelt arbejde - dataopsamling - databehandling af forsøgsresultater - konklusion - rapportering - fremlæggelse.
Der bliver lagt vægt på, at det eksperimentelle arbejde får bredde, således at generelle analysemetoder, der anvendes ved en typisk procesanalyse, indlæres. Af generelle analysemetoder kan nævnes bestemmelse af materialedata som arbejdskurveoptegning, formbarhedsgrænsekurver, hårdhedsmåling, måling af overfladetopografi, netværkspålægning, tøjningsanalyse evt. med opmåling på profilprojektor, eksperimentel kraft- og spændingsmåling samt modelteknisk analyse. Der vil blive lagt vægt på anvendelse af computer ved såvel det eksperimentelle arbejde (computerassisteret dataopsamling) som ved den efterfølgende databehandling og præsentation.
Kurset er opbygget, således at de generelle analysemetoder indgår som en obligatorisk del i kursets første halvdel. I kursets anden halvdel focuseres på den aktuelle procesanalyse, hvor de udførte analyser fra den første del indgår som en vigtig bestanddel i analysen af en udvalgt proces, f.eks. dybtrækning, koldflydepresning, sænksmedning eller drejning.